Инфекциозното отделение на областната болница в Благоевград затвори врати

Инфекциозното отделение на областната болница в Благоевград остана без лекари. Ръководството на здравното заведение нареди да бъде спряна дейността на отделението и приема на пациенти.

В рамките на няколко дни и тримата лекари-инфекционисти са излезли в отпуск по болест, което създава проблем да се изпълняват изискванията по клинична пътека, каза заместник-директорът на болницата доцент Недин, като изрично уточни, че отделението не се затваря:

Преустановяваме дейност, тъй като всичките ни хора, които могат да са носители на клинични пътеки си ползват отпуска по болест. Ние не можем да изпълняваме условията, за да обслужваме пациенти.

Останалият медицински и обслужващ персонал в отеделението също е пуснат в отпуск. За послените няколко месеца над десет лекари и специалисти напуснаха държавната болница и започнаха работа в частната клиника, намираща се в непосредствена близост до лечебното заведение. 

Заместник-директорът на болницата изрази надежда, че тримата лекари от инфекциозно отделение, излезли в болнични по едно и също време, няма да напуснат болницата.

Пациентите, които са били в отделението са изписани, а новите се насочват към други болнични заведения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47