Една нощ с Николай Урумов във Враца

2
Снимка: ДКТ-Враца

Врачанската публика ще може да види в понеделник, на 13 октомври, поредният забавен спектакъл с участието на Николай Урумов. Всъщност Урумов е единственият актьор, който ще облече на сцената десетки свои герои. Творбата е озаглавена "Една нощ с героите на Ники Урумов" и досега не е виждана от театралната публика в Северозападна България. Неслучайно е дебютното появяване в тази най-бедна част на България и на Европейския съюз, чуйте обяснението от главното действащо лице:

"Врачанската публика е уникална. Тя е невероятна. Затова отново съм тук, защото обичам общуването си с нея...", твърди Николай Урумов.

В понеделник, на 13 октомври, от 19 часа зрителите ще видят един уникален спектакъл, който надниква зад кулисите на едни от най-интересните роли на Николай Урумов: от Санчо Панса в "Дон Кихот" на Сервантес, през Маргариди от "Криворазбраната цивилизация" на Войников, Велико от "Януари" на Радичков и Бай Ганьо от едноименната творба на Алеко Константинов до Поприщин от "Дневникът на един луд" на Гогол през Мъжът от "Прах в очите" на Дьорд Шпиро до Данко Лалугерът от "Лалугерът" на Александър Урумов.

Снимка: ДКТ-ВрацаНо това не е всичко: блестящият комедиен актьор разкрива много дълго пазени тайни след 60 театрални и 70 филмови роли. Освен това Урумов се развихря на сцената и пее парчетата, които е изпълнявал по конкурси и във филми…

Неслучайно в анотацията на спектакъла се казва, че той продължава най-малко 1 час. Има и такива зали, в които публиката на живо иска да чуе тази или онази история и актьорът е задължен да я разкаже. А това прави Негово величество зрителят не само режисьор на този уникален спектакъл, но и негов основен критик. Какво го мотивира ли? Чуйте отговора от самия Урумов:

"Един аплодисмент, един аплауз са в състояние да те мотивират и издигнат до небесата!"

И така, ако искате да видите една съвременна антология от образите на Николай Урумов, елате на театър в понеделник в голямата зала на врачанския театър. Забавлението ще е гарантирано.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия