Празник на врачанските вина, ракии и мезета

За трета поредна година във Враца ще се проведе празника на врачанските вина, ракии и мезета. Инициативата е на Общината, а събитието се превръща в традиция преди коледните празници. В празника нямат право да участват изби.  "Всички участници ще бъдат в..

публикувано на 13.12.19 в 11:35

"Мисията възможна": добротворчеството обединява мездренски села

Учениците от училище "Св. Климент Охридски" в село Зверино се включиха в инициативата "Жълти стотинки" . - единствената по рода си благотворителната акция от деца за деца. В продължение на 365 дни се събират монети от 1, 2 и 5 стотинки, които се..

публикувано на 12.12.19 в 16:53

100-годишната баба Севда: "Харесва ми да съм тук и сега"

Столетник е днешният "старейшина". Баба Севда - така я познават там, където живее - село Въртоп, община Видин. На 16 ноември тази година баба Севда навърши 100 години, а близките й организираха мило тържество.   Въпреки тежестта на стоте си..

публикувано на 12.12.19 в 15:29

Деца създават коледна игра чрез програмиране

Коледна картичка не от хартиени материали, а от интерактивно приложение от таблет, ще могат да изработят деца във Враца . За първа година "Враца софтуер общество" организира коледни работилници за най-малките - от 6 до 11-годишна възраст.  Ще..

публикувано на 12.12.19 в 12:25

Изработват коледна украса от отпадъци във Враца

Работилници за изготвяне на коледна украса от отпадъци се организират във Враца. Инициативата "Коледно СМЕТворчество" е на сдружение "Чиста Враца", целта е с изработените играчки да бъде украсена елха на обществено място в града.  Врачанските Средни..

публикувано на 12.12.19 в 11:28

Подарък за спомен или пари в брой- изберете сами

Коледните празници се задават, което означава, че идва време за...подаръци! Изборът на подходящ коледен подарък никога не е лесна задача.... Всяка година сме изправени пред дилемата - какво да купим на близки и приятели. Дали оригинални подаръци, ръчно..

публикувано на 11.12.19 в 15:31

"Капачки за бъдеще" събират в детска градина във Видин

40 бутилки с пластмасови капачки ще предаде по празниците на инициативата "Капачки за бъдеще" Детска градина "Русалка" във Видин. Капачките са събрани през последните 2 години от децата, техните родители и учители, обясни учителката на подготвителна група..

публикувано на 11.12.19 в 13:13

Различните професии бяха представени пред видински ученици

Среща на седмокласниците от видинското училище "Любен Каравелов" с  представители на бизнеса и професионалните гимназии от община Видин се проведе в актовата зала на училището. Формата е част от поредица от срещи, които предстои да се организират за..

публикувано на 10.12.19 в 16:30

Месец на добрините- включи се и ти!

"Направи бисквити за съседите" , "Задръж вратата за някого", "Усмихвай се на всички", "Дари играчки и дрехи на дом за деца"... Това са част от предизвикателствата, включени в Календара "Месец на добрините". Предизвикателствата са 31- колкото са и..

публикувано на 10.12.19 в 16:00

22 коледни дръвчета бяха украсени от деца от Видин

За втора поредна година във Видин деца и ученици се включиха в инициативата "Коледни елхи на видинските деца и младежи". Алеята на елхите е около катедралния храм "Св. Димитър", а официално инициативата откри началникът на Регионално управление..

публикувано на 10.12.19 в 14:13