"България без цензура" на консултации с ГЕРБ

Снимка: Ивайло Михайлов

Преговарящият екип на ГЕРБ се среща днес с коалицията "България без цензура" в рамките на политическите консултации за съставяне на правителство. От България без цензура обявиха, че са готови на компромис в името на това България да има стабилно правителство и парламент.

Позицията на "България без цензура" предполага нов пробив в преговорния процес, иницииран от ГЕРБ, след вчерашния с Патриотичния фронт.

Ден преди разговорите в парламента, с декларация от коалиция "България без цензура" заявиха, че са склонни да отстъпят от много от основателните си претенции към ГЕРБ като управляваща партия в името на това България да има час по-скоро стабилно парламентарно мнозинство и работещо правителство. Приоритети за тях са проблемите с КТБ, проблемите в сектор "Енергетика" и финансовата стабилност на страната.

Преди дни евродепутатът Николай Бареков - лидер на "България без цензура", коментира в Брюксел, че нагласата в Европейския парламент е да бъде подкрепено българско коалиционно правителство с партия от център - дясното политическо пространство. Според Бареков от Европа се гледа позитивно на преговорите, които ГЕРБ ще води с реформаторите и "България без цензура". След ясното условие на Реформаторския блок обаче за подкрепа без участие на "България без цензура", коалицията с лидер Николай Бареков определи това като извиване на ръце и заявиха решителността си да не отстъпват пред подобни условия. С тези нагласи преговорният екип на "България без цензура" в състав Светлин Танчев, Румен Йончев, Кънчо Филипов и Драгомир Стефанов ще отиде на консултациите в Народното събрание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47