Зам.-кметът и секретарят на Брезово са обвинени в престъпна схема за прехвърляне на пари от един пенсионен фонд в друг

Снимка: БГНЕС
За участие в престъпна схема по прехвърлянето на натрупани суми по индивидуални партиди от един пенсионен фонд в друг, Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на зам.-кмета на община Брезово - Димитър Томов и секретарят на общината Стойна Малешкова.

Като подбудител и помагач за осъществяване на схемата е сочена служителката на ДСК Стоянка Стоянова, срещу която също е повдигнато обвинение. Тя, заместник-кметът и секретарят на общината са задържани за 72 часа. За срок от 24 часа в ареста е и кметът на Брезово Радньо Манолев.

Периодът, в който тримата обвиняеми са участвали в незаконното прехвърляне на парите по индивидуални партиди от един пенсионен фонд в друг, е август 2013-а година до края на месец май 2014-а година. Това е ставало чрез фалшифициране на нотариално заверени декларации, в които се посочвало, че подписите на заявителите са положени в присъствието на Томов и Стоянова.

До момента са разпитани над 130 свидетели. Процесуално следствените действия продължават. Прокуратурата ще поиска отстраняване от длъжност на обвиняемите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47