И кметът на Брезово стана обвиняем по аферата с незаконни нотариални удостоверения

Снимка: Радио Шумен
И кметът на Брезово Радньо Манолов стана обвиняем по аферата с издаването на над 100 нотариални удостоверения с невярно съдържание. Другите обвиняеми са заместникът му - Димитър Томов, секретарят на общината - Стойна Малешкова и Стоянка Стоянова, управител на банков клон в Брезово.

На четирамата е  наложена мярка за неотклонение - парична гаранция, като тази на кмета Манолов е 5000 лв, на подчинените му по 1000 лева, а на банковия управител - 2000 лева. В понеделник Районният съд в Пловдив ще гледа искането на прокуратурата за отстраняването от длъжност на кмета, заместника и секретаря на община Брезово.

При акцията на ДАНС  четиримата бяха арестувани по подозрение, че са подпомогнали прехвърлянето на натрупани суми по индивидуални партиди от един пенсионен фонд в друг без писменото съгласие на титулярите. Според прокуратурата става дума за 114 неверни документа. Ако обвиненията срещу тях за лъжливо документиране бъдат доказани Законът предвижда до 5 години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47