Краен срок за заявления на одиторските компании - кандидати да проверят парите за земеделие

Снимка: БГНЕС
Днес е крайният срок, в който трябва да подадат заявления одиторските компании, които са кандидати да проверят парите за земеделие, изплатени през последната година. В понеделник ще бъде избран сертифициращ орган, който до края на януари трябва да изготви своя доклад. В противен случай България ще загуби близо 2 милиарда лева.

В продължение на година предишното ръководство на агроведомството не успя да проведе избор на сертифициращ орган заради оспорване на проведените три обществени поръчки, припомни министър Васил Грудев:

Неслучайно не се възползвахме изрично от влизане на преки договорки с една определена фирма. Моето желание беше да поканим четирите големи водещи компании както на ниво ЕС, така и в световен мащаб, за да получим възможно най-легитимния избор на сертифициращ орган при най-добра цена за България.

България поиска от Европейската комисия отсрочка за провеждане на тези проверки, за да може новоизбраният одитор да се вмести в сроковете. Срокът е края на януари, в противен случай можем да загубим пари. Става въпрос за близо 2 милиарда лева вече изплатени средства от националния бюджет, които Брюксел ще признае само след като види окончателния доклад на одиторите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47