БСП обсъжда на пленум дали да подкрепи правителство на ГЕРБ

На закрито заседание на Националния съвет на БСП, социалистите ще обсъдят дали партията да остане твърдо в опозиция, каквато заявка беше дадена в изборната нощ, или  да подкрепи правителство на ГЕРБ.

В обявения дневен ред на закритото заседание на пленума е предвидено да се подкрепи председателството на парламентарната група на БСП в 43-ия парламент от лидера Михаил Миков. В партията не са единодушно, че БСП трябва да остане твърдо в опозиция. Припомням, че социалистите казаха вече "не" на коалиция с ГЕРБ на предишния пленум. Тази позиция потвърди и самият Михаил Миков пред "Хоризнот":

Тоест да препотвърди партията това, което й отреди българският избирател на изборите на 5-ти октомври и аз смятам, че това е решението, с което ние ще влезнем в 43-то Народно събрание.

На пленума ще бъде поставен и въпросът, предизвикал вътрешнопартиен конфликт между стари и млади в БСП, провокиран от изказванията на Кирил Добрев срещу дългогодишни членове на ръководството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47