Остава в сила забраната да се ползва питейна вода в пазарджишкото село Цар Асен

Река замърсяване
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Остава в сила забраната да се ползва питейна вода в пазарджишкото село Цар Асен. Продължава и изпомпването на водоема, собственост на "Еко Медет", откъдето вчера изтекоха окислени води в река Луда Яна. Както вече "Хоризонт" съобщи, първите проби показаха високо съдържание на тежки метали.

Тази сутрин изтичането беше овладяно, а екипи на инспекцията по околна среда и ВиК взеха допълнителни проби. До излизането на резултатите се препоръчва да се пие бутилирана вода. Причината за замърсяването е аварирала помпа на биохимична инсталация, която пък се стопанисва от частно лице. Виновниците за екологичното замърсяване ще бъдат глобени. Санкцията е до 5 хиляди лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47