Над 50 км речни корита са почистени на територията на София

Снимка: БГНЕС

Над 50 километра речни корита са почистени на територията на София през тази година. За това, както и за изграждането на диги, са инвестирани два милиона и 500 хиляди лева. Голяма част от средствата са осигурени от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира изграждането на дигата на река Лесновска:

Тази година довършихме ремонта на лявата дига на река Лесновска, която беше скъсана при голямото наводнение 2005-а година, при Челопечене изградихме нова дига, 340 метра дълга. Средствата са предоставени от Междуведомствената комисия в размер на около двеста хиляди лева. За следващата година, за мен най-важният проект е почистването на участък от река Искър в частта, която е отговорност на Столичната община. Подготвихме проект за 10-километров участък и ще кандидатстваме отново за финансиране от Междуведомствената комисия, разбира се, заедно с други участъци, които в момента се оглеждат от колегите, оценяват и ще подадем своевременно документите в Междуведомствената комисия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47