Родители от Добрич се обединиха срещу идеята за изплащане на детските надбавки в натура

Родители от Добрич се обявиха против идеята за изплащане на детските надбавки в натура. В писмо до президента и управляващите една от майките, Ива Ничева, написа: "Докато вие си вдигате заплатите, да родиш и отгледаш дете в България е лукс".

В различни социални мрежи родители от цялата страна се обединяват срещу изплащането на детските надбавки в натура. Петстотин родители вече са обединени около исканията в изпратенотото до президента писмо, каза Ива Ничева:

В разговорите с останалите родителите на нас ни стана ясно, че това, което искат да направят, е да спрат раждаемостта на тези, кото са превърнали майчинството в професия. Добре, но да намерят начин да спрат тяхната раждаемост. Те не могат да налагат някакви ограничения на моето дете. Какво искаме ние детски надбавки, равни за всички деца; детските надбавки да се получават от родители, които имат минимум средно образование и да са пълнолетни. Ето сега например, на една 16-годишна родилка нейната майка взема детски за самата нея, а тя взема за децата, които тя е родила. Няма логика в тази работа.

Родителите настояват още за увеличаване на социалното майчинство, отмяна на ДДС за детски храни, учебници, дрехи и лекарства. Родителите се готвят и за организиран протест в столицата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47