Дончев: Няма предложение за изравняване на дневна и нощна тарифа от EVN

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

По време на петъчния парламентарен контрол вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли разпространена информация, че едно от електроразпределителните дружества у нас има намерение да изравни цената на дневната и нощната тарифа. В отговор на въпрос на партия "Атака" Дончев увери:
След извършена справка в ДКЕВР е установено, че от страна на EVN - България, в качеството му на краен снабдител, не е внасяно предложение за изменение на цените на електрическата енергия с цел изравняване на дневната и нощната тарифа. Цената на тока няма как да бъде определена или одобрена от правителството, от президента, още по малко от мениджър на едно от електроснабдителните дружества. Тя, както казахме преди малко и коментирахме с вас, се определя от независимия регулатор. Считам, че дневната и нощната тарифа са удобен вариант доколкото балансират системата и дават шанс на гражданите с по-ниски доходи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47