Агенцията по рибарство: Намалява незаконният риболов

224 км мрежи и близо 5 хил. риболовни уреда, иззети от бракониери за по-малко от година, отчитат от Агенцията по рибарство на Никулден. По данни на Агенцията, незаконният риболов намалява.

Около 15 тона незаконно уловена риба са иззели инспекторите от Агенцията по рибарство от началото на годината. 10 тона от тях са върнати във водоемите, 3 тона и 600 килограма са дарени на социални домове, останалото количество е унищожено. Сравнението показва, че през същия период на миналата година заловената и иззета бракониерска риба е била близо два пъти повече. Разликата се дължи на зачестилите през последните месеци проверки и на лошите метеорологични условия, които затрудняват както законния, така и незаконния риболов.

В резултат на извършените проверки до 4 декември тази година са съставени над 18 000 констативни протокола.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47