Стотици се събраха на Морската гара за празника на Бургас

Стотици бургазлии се събраха на входа на Морската гара, която отново отвори врати на празника на града. От моста в Морската градина бяха хвърлени венци и цветя в памет на загиналите моряци и рибари. Литийното шествие беше водено от Сливенския митрополит Йоникий.
Отворената за свободен достъп морска гара след дълги години, както и рибарското селище в центъра на Бургас безспорно се превърнаха в най-големите атракции на празника. Морски фар, рибарска хижа, лодки, мрежи и талян са част от автентичните декори на рибарското селище, а актьори от Бургаския театър разказват морски истории и създават празнично настроение. Огромна опашка се изви пред пункта, на който се раздава безплатна рибена чорба, а на много места на главната улица "Богориди" има открити скари с риба.
По-рано тази сутрин на тържествена общинска сесия бяха наградени с Почетен знак шестимата спасители, които в нощта на 5-ти срещу 6-ти септември, когато приливна вълна заля главния път Созопол- Бургас, помогнаха на хората от отнесените и потънали във вода коли. За първи път беше присъдено и ново звание - "Почетен съветник" посмъртно на Петко Росен за неговата творческа дейност и спасяването на български евреи. 
Празничната програма продължава с изложби и спортни събития, а от 18.00 часа на площад "Тройката" ще започне големият тричасов концерт, на който ще бъдат запалени и светлините на Коледната елха.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47