77 милиона лева не достигат в бюджета за отбрана

Орхан Исмаилов
Снимка: БГНЕС

В бюджета на Министерството на отбраната не достигат 77 милиона лева за догодина, коментира в кулоарите на парламента заместник-министър Орхан Исмаилов. Засега съкращения в армията не се предвиждат.

Исмаилов се срещна с групата на Реформаторския блок, като са обсъдили вариантите за оптимизация на бюджета за отбрана.

Междувременно беше назначен още един заместник-министър на отбраната - юристът Димитър Кюмюрджиев.

Исмаилов потвърди за това назначение, предложено от Патриотичния фронт:

Чух, че ще има такъв. Днес се очаква, доколкото знам, е човек, който се занимава с международно сътрудничество. Мисля, че министерството наистина има нужда от такъв експерт в тази област - международно сътрудничество в Европа и НАТО, така че мисля, че това е една добра кандидатура.

Въпреки намаления бюджет за отбрана Орхан Исмаилов беше категоричен, че засега съкращения в армията няма да има:

За приходите, които осъществява Министерство на отбраната - да останат за ползване за текущи разходи, капиталови, за фонд работна заплата, да нямаме съкращения в армията. Засега не се налага. За мисиите, ако се наложи извънредна мисия, просто това да се поема от централния бюджет на държавата.

Заместник военният министър заяви, че може да се търси помощта на военните при обезвреждането на мини. Поводът е казаното от премиера Бойко Борисов по време на заседание на кабинета, че над 190 хиляди мини у нас са без охрана след взрива в завод "Миджур".

Ако се налага в името на националната сигурност и отбрана, ще го направим. Засега не виждам такъв момент да се налага.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47