Сдружение спечели дело на втора инстанция срещу Общите условия на EVN

| обновено на 12.12.14 в 16:43

Сдружението за правна помощ на потребителите спечели на втора инстанция делото срещу Общите условия на EVN "Електроснабдяване". От Сдружението заявиха, че на 8-и декември Пловдивският апелативен съд е потвърдил решението на окръжните магистрати, според което се спира прилагането на оспорените клаузи, които касаят таксата за включване, когато токът е бил прекъснат. От EVN обаче обявиха, че ще обжалват.

По думите на председателя на Сдружението Димитър Деков това означава, че потребителите на EVN вече не дължат такса за включване при спиране на електрозахранването на абонатите. Нещо повече, дружеството не може да прекъсва тока, без предварително да е уведомило потребителя за това.

Адвокат Деков беше е категоричен, че решението на Пловдивския апелативен съд трябва да влезе в сила, считано от 8-и декември, дори да се стигне до обжалване пред трета съдебна инстанция.

От EVN призоваха потребителите да не се заблуждават. Говорителят на компанията Петър Костадинов беше категоричен, че след като се запознае с мотивите на съда, дружеството ще обжалва. Той допълни, че докато по делото не се произнесе Върховният касационен съд, Общите условия остават в сила.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47