Софийската градска художествена галерия затваря за ремонт

До края на годината Софийската градска художествена галерия ще бъде затворена заради ремонт. Очаква се галерията да заработи отново на 20-и януари с напълно нова изложба, обясни директорът й Велина Филева:

В момента правим ремонт на климатичната инсталация на галерията. Столична община успя от своя бюджет да отдели една сума и това е много добре за нас, защото от години беше повредена климатичната инсталация, не работеше, тоест частично функционираше, а наскоро спря съвсем. Това е лошо за творбите и за хората, разбира се, и сега правим този ремонт за един месец. Надяваме се януари всичко да е наред и от 20-и януари да отворим врати за публиката с новите ни изложби и разбира се в една добра обстановка, с добър климат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47