ВСС открива незабавно процедура по въвеждане на централизирана система за разпределение на делата

Снимка: БГНЕС

След дълги спорове, с 10:8 гласове ВСС реши да открие незабавно самостоятелна процедура по въвеждане на централизирана система за случайно разпределение на делата. Сървърът трябва да бъде разположен в сградата на ВСС. Решението беше взето въпреки възраженията на гласувалите "въздържал се" кадровици, че ВСС е страна по проект на ОПАК-електронно правосъдие, част от който е и модул за случайно разпределение на делата.

Този проект се финансира с европейски средства, а за централизирания софтуер тепърва ще се искат пари чрез  бюджета на съдената власт за 2015 година, без гаранция, че такава актуализация ще бъде направена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ВСС образува дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова

По предложение на петима от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС)беше образувано дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова. Съветът взе това решение в края на продължило повече от 6 часа заседание, посветено на темата случайно разпределение..

обновено на 17.12.14 в 18:22

ВСС изслуша Владимира Янева заради проблемите със случайното разпределение на делата

Над два часа продължи изслушаването на председателя на Софийския градски съд Владимира Янева във Висшият съдебен съвет (ВСС) заради проблемите със случайното разпределение на делата. До процедурата се стигна след поредица от проверки и доклади, които..

обновено на 17.12.14 в 15:55
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47