България организира публична дискусия на тема “Българското училище и децата на бежанците и новите имигранти”

Снимка: Пресфото-БТА

Предмет на дискусията ще бъдат главните предизвикателства пред нашата образователна система, свързани с интеграцията на децата на бежанците и новите имигранти, както и възможните решения на възникналите проблеми.

Свой опит и виждания ще споделят учители от 66 СОУ „Сава Филаретов“ и 149 СОУ „Иван Хаджийски“ - две столични училища, в които се обучават деца на имигранти и бежанци. Участие ще вземат също представители на имигрантски и граждански организации, експерти.

SIETAR (Society for Intercultural Education, Training and Research - Общество за интеркултурно образование, обучение и изследвания) е най-голямата световна интердисциплинарна мрежа за практици и учени в областта на междукултурните отношения.

Повече от 3000 професионалисти членуват, както индивидуално, така и посредством десет национални организации, в европейския клон на SIETAR.

Кои са основните проблеми пред интегрирането на децата на бежанците ,как в Европейския съюз се разрешават тези проблеми,  има ли успешни европейски модели, които България може да приложи, предвижда ли се европейско финансиране за образование на децата на бежанците - по темата говорим с Цветанка Герджикова- член на ръководството на SIETAR- България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!