Членове на ВСС искат свикване на извънредно заседание на 29-и декември

Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет настоява министърът на правосъдието да свика извънредно заседание на Съвета на 29-и декември. Писмото до министър Христо Иванов е подписано от 9 от 25-имата членовете на Висшия съдебен съвет. Според тях на извъредното заседание трябва да бъде обсъден предстоящият избор на председател на Върховния касационен съд. Иска се още министър Иванов да изложи факти, на които е основал твърденията си в интервю за БНТ, че този избор е предрешен. Двама от подписалите писмото настояват на извънредното заседание Висшият съдебен съвет да обсъди позицията на седемте европейски посланици, които подкрепиха недоволните съдии от Софийския градски съд.

От Министерството на правосъдието отказаха коментар за въпросното писмо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47