Бунтовниците от Източна Украйна освободиха още четирима души

| обновено на 27.12.14 в 13:45
Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сепаратистите са предали на властите в Киев още четирима пленници - трима военни и един цивилен, съобщи украинският заместник министър на отбраната Василий Будик. За очакваната размяна Киев съобщи по-рано.

 Украинският президент Петро Порошенко приветства като герои освободените от проруските сепаратисти пленени военни. Порошенко лично посрещна войниците на летището в Киев, поздрави ги и се ръкува с някои от тях.  Сърцето ми и като президент и като гражданин прелива от радост, че ще можете, както обещах, да посрещнете новата година със семействата и близките си, заяви Порошенко. 

Късно вчера бе извършена най-масовата размяна на пленници от началото на въоръжения конфликт. Сепаратистите от Донецк пуснаха на свобода 146-ма военнослужещи от правителствените сили. На свой ред, киевските власти освободиха 222-ма души.

До този момент преговорите за трайно уреждане на другите спорни въпроси са безрезултатни. Това се отразява и на енергийната система на Украйна, тъй като сепаратистите държат част от основните ресурси на страната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47