МС отмени решение за концесионен договор с "Юлен" за ски зоната в Банско

Снимка: БГНЕС



На първото си заседание за тази година, правителстввото отмени решение на кабинета "Орешарски" за концесионен договор на компанията "Юлен", която трябваше да  изгради  ски зона в Банско.

В края на мандата кабинетът на Пламен Орешарски взема решение, с което възлага на министъра на околната среда да сключи допълнително споразумение за промяна на договора за предоставяне на концесия на компанията "Юлен" върху защитена територия, държавна собственост, част от Националния парк "Пирин", за изграждане и експлоатация на ски зоната в Банско. Мотивите за отмяна на решението обясни министърът на околната среда Ивелина Василева:

Решението е подписано от членовете на Министерския съвет в 12 без една, преди да приключи мандатът на правителството "Орешарски". Неприсъствено, на коляно, решението бива подписано от членовете на МС и от министър-председателя.

Докладът на тогавашния министър Станислав Атанасов не е съгласуван с юридическия екип на Министерството на околната среда, обясни Василева. След смяната на правителството на шести август решението не е включено в протокола от първото заседание след приемането му, каквото е изискването на Устройствения правилник на МС и неговата администрация, и не е приведено в изпълнение. След отмяната на решението на предходното правителство настоящият кабинет създава междуведомствена работна група.

Тази работна група да извърши необходимите анализи, да изясни неточностите, да конкретизира текстовете на договора с концесионера, да извърши необходимите анализи и върху прилаганата методика за изчисление на концесионното възнаграждение и до 15-и февруари да излезе с предложение за решение, обясни Ивелина Василева.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.












Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47