Във Варна отслужиха молитва в памет на загиналите в Париж

Снимка: БГНЕС

Заупокойна молитва в памет на загиналите при атентата в Париж журналисти и полицаи беше отслужена в катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна. 

Журналисти от регионални и национални медии в морската столица присъстваха на богослужението заедно със Стефани Дюмортие - аташе по сътрудничеството за френския език и Милена Ангелова - директор на "Алианс Франсез". 

След службата журналистът Мария Кордон сподели чувствата си:

Не мога да го проумея това, което се случи. Мисля, че никой нормален човешки разсъдък не може да го проумее. Нещо нечувано, нещо нечовешко, нещо толкова жестоко. Аз не мога да си представя как тези хора са стояли на оперативка сутринта. Също като нас. Всяка сутрин, както се събираме и си разпределяме задачите за деня и изведнъж влизат някакви хора, които започват да стрелят наред.

Стефани Дюмортие не пожела коментар, но каза това, което от вчера хората в целия свят повтарят:
Je suis Charlie

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47