51 съдии от ВКС искат среща с кандидатите за председател

Общо 51 съдии от Върховния касационен съд поискаха среща с двамата претенденти за председател на Съда - Павлина Панова и Лозан Панов. Магистратите предлагат срещата да е на 16-и януари в Съдебната палата. Изборът за нов председател на Върховния касационен съд е насрочен за 29-и януари. 

Въпросът беше коментиран накратко и в понеделник, когато Панова и Панов бяха изслушани от Етичната комисия. Тогава съдията от ВАС и сочен за фаворит за поста председател на ВКС Лозан Панов заяви, че сам не би проявил инициатива за организиране на среща с върховните съдии, защото по правилата инициативата трябва да дойде от тях. 
На срещата в петък са поканени правосъдният министър и членовете на ВСС, съобщиха от пресцентъра на съдебния кадрови орган. Днес до съдебните кадровици е изпратено писмо от председателя на Софийския районен съд, в което Методи Лалов предупреждава, че недостигът на съдебни служители, които обслужват правораздаването в най-натоварения български съд, рефлектират пряко върху обслужването на гражданите, както и върху вътрешната организация на работа. 
Изразява се възмущение от факта, че в утрешния дневен ред на Съвета има точка за откриване на нови 42 щата за почивна база. Преди дни стана ясно, че става дума за база на прокуратурата на морето, както и на други съдилища, сред които обаче не е Софийският районен съд.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47