Калин Калпакчиев иска дисциплинарни производства срещу председателя и заместник-председателя на СГС

Снимка: БГНЕС

Членът на Висшия съдебен съвет Калин Калпакчиев предложи да бъдат образувани дисциплинарни производства срещу председателя на Софиийския градски съд (СГС) Владимира Янева и заместничката й Богдана Желявска. За да бъде обсъдено предложението от Висшия съдебен съвет (ВСС), подписите си под него трябва да сложат най-малко петима съдебни кадровици.

Калпакчиев мотивира предложението си с писма на съдии от СГС срещу начина, по който двете ръководят съда, на основата на факти, които тези съдии изложиха на срещата си с ВСС миналия четвъртък. Сред мотивите му са и фактите, които излязоха около случайното разпределение на делата в ключовия български съд, заради които Янева и нейните заместници също бяха изслушвани от съдебните кадровици в края на миналата година.

Предстои да се види дали двете предложения ще съберат по пет подписа и ако това се случи, дали поне 13 от членовете на ВСС ще гласуват за дисциплинарни производства срещу Владимира Янева и Богдана Желявска. Според неофициална информация, по вероятно е да се стигне до образуване на дисциплинарно производство само срещу Богдана Желявска.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47