ДПС иска изслушване на генералния директор на БНР заради временно спиране на сигнала в Североизточна България

Снимка: БГНЕС

ДПС иска изслушване на Генералния директор на БНР Радослав Янкулов в парламентарната комисия по култура и медии заради изключването на предавателите на средни вълни за Шумен, Разград, Кърджали, Дулово и Търговище на 31-ви декември. Движението ще сезира по този повод Съвета за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията, обяви депутатът Четин Казак:

От 1-ви януари 2015-а година предавания на БНР на средни вълни се излъчват единствено и само от предавател Видин. Това действие на БНР засегна хиляди български граждани, които редовно слушат ежедневните предавания на турски език, въпреки че формално тези предавания не са спрени. Те стават недостъпни за огромната част от територията на България и особено за онези региони в страната, в които има значително население, което говори турски език.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47