Русия ще продаде на САЩ ракетни двигатели на стойност един милиард долара

Русия ще продаде на САЩ ракетни двигатели на стойност един милиард долара. Сделката между руската ракетно-космическа корпорация „Енергия” и частната американска компания „Orbital Sciences” предвижда доставката на 60 двигателя „РД-181”, като първите два ще бъдат получени още през юни тази година. Договорът предвижда техническо обслужване, огневи изпитания и монтаж на двигателите, предназначени за ракетите „Антарес”.

Този тип носители са за еднократен старт и могат да извеждат товари до 7 тона в ниска околоземна орбита. Ракетата е двустепенна, с възможност за добавяне на трета степен. Двигателят„РД-181” е разработен специално за ракетите „Антарес”, като неговото използване ще позволи да се доставят значително по-големи по обем товари до Международната космическа сканция. През миналата година този тип двигатели бяха успешно използвани при два старта на руските ракети тип „Ангара”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47