Жълт код за силен вятър е обявен в почти цялата страна

Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна, с изключение на област Видин. Ще духа силен вятър от юг-югозапад с пориви до 25-30 метра в секунда.

Кодът е в сила за областите Монтана, Варна, Бургас, София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Враца, Плевен, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Ямбол, Шумен, Добрич, Силистра, Разград, Русе.

В непрекъснат денонощен режим на работа е и Оперативното звено в Министерството на околната среда и водите заради очакваните обилни валежи от дъжд и повишение на водните количества на реките.

Обявен е риск от повишение на количествата вода в реките Марица, Тунджа и Арда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47