Близо 50 служители на фирми от Северната промишлена зона в Бургас протестираха заради нерешени инфраструктурни проблеми

| обновено на 05.02.15 в 11:51
Снимка: Дора Атанасова

Близо 50 служители на фирми от Северната промишлена зона в Бургас протестираха заради нерешени инфраструктурни проблеми, които затрудняват работата им. До блокада на пътя за квартал "Долно Езерово" не се стигна. Протестиращите се събраха пред наводнения и непроходим подлез на СОМАТ, който спира достъпа им до работните места.

5 дни след поройния дъжд в Бургас подлезът на СОМАТ все още е наводнен. Едва тази сутрин от полицията поставиха пътен знак, забраняващ движението на автомобили. Бетоновозите и товарните коли стоят блокирани на входа за Северната промишлена зона. При всеки дъжд работата на фирмите спира, казаха протестиращите.

Подлезът на входа на СОМАТ се пълни с вода при всеки дъжд. Осем фирми със стратегическо значение за икономиката ни остават блокирани в промишлената зона. Заради наводнения подлез движението на коли спира, не може да се изнася готовата продукция, а за забавянето предприятията плащат неустойки. Поискахме от общината и областната управа да предприемат мерки още в края на миналата година, каза Светослав Георгиев, представител на бетонов възел, който е един от организаторите на протеста. Светослав Георгиев добави още: 

Протестът е насочен към общинското ръководство. Проблемът не е от днеска. Нашето предприятие е тук от седем години. Откакто то съществува, съществува и този проблем и до момента не са взети абсолютно никакви мерки. Затруднен е достъпът към подходите на фирмите. Тука са някъде около осем работещи предприятия. Това се случва при всеки по-сериозен дъжд. Последните порои наистина бяха сериозни, пораженията са големи. Но през последните два месеца лично нашето предприятие се наводнява четири пъти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47