Парламентът ще обсъди създаването на постоянна комисия за българите в чужбина

Снимка: БГНЕС

До края на седмицата парламентът трябва да обсъди създаването на постоянна комисия за българите в чужбина. Предложението е на депутатите от "БСП лява България".

Председателят на парламентарната група на социалистите Михаил Миков коментира, че последните събития в Украйна обуславят тази нужда, за да може българите, живеещи извън страната, както и българските общности, да могат да усетят грижа за тях от страна на българската държава.

Предложението на Михаил Миков ще бъде обсъдено в пленарна зала като последна точка от работната програма на парламента за тази седмица.

Депутатите се очаква да обсъдят промените в Закона за МВР на второ четене.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47