Очаква се да отпадне изискването за оценка на въздействието върху околната среда за малките търговски обекти

Снимка: БГНЕС

Ще отпадне изискването за оценка на въздействието върху околната среда за малките търговски обекти, съобщи министърът на околната среда Ивелина Василева. Целта е да бъде улеснен бизнесът, когато се отварят малки обекти.

С решението дребният бизнес ще спести време и такса от 500 лева. Сред обектите, за които няма да се прилага оценка за въздействието върху околната среда, са фризьорски салони, малки магазини за плодове и зеленчуци, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Това не противоречи на екологичното законодателство и е част от мерките на правителството за облекчаване на административната тежест и създаване на добри условия за развитието, особено на малкия и средния бизнес, който се затруднява от подобни процедури, коментира тя.

В края на март ще започне приемането на проекти за секторите отпадъци, водоснабдяване и канализация по новата програма "Околна среда", която все още не е одобрена.

За мерки, които да подпомогнат министерството в разработването на регионалните прединвестиционни проучвания във ВиК сектора, и покана към общините, които могат да получат финансиране по приоритетна ос за изграждането на компостиращи инсталации за биоразградими и зелени отпадъци, обясни министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Солиден ръст на оптимизма сред американския малък бизнес в края на 2014-а година

Американските притежателите на малък бизнес съобщават за солиден ръст на доверието в края на 2014-а година, като мнозина от тях очакват повишение на цените в бъдеще, показва последно проучване на Националната федерация за независим бизнес (NFIB) в..

публикувано на 13.01.15 в 17:18
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47