Съдът и днес не даде ход на делото срещу Волен Сидеров

| обновено на 23.02.15 в 11:44
Снимка: БГНЕС
За пореден път Софийският градски съд не даде ход на делото за хулиганство и посегателство на полицай срещу Волен Сидеров. Съдът даде срок до 23-ти март на осем от свидетелите, за да решат дали искат да бъдат конститутирани като частни обвинители и граждански лица, ако са били засегнати от действия или думи на лидера на "Атака". Сред тях е и представителката на френското посолство Стефани Дюмортие, след скандал с която се стигна до инцидента на летище Варна. 

Адвокатът на Волен Сидеров и депутат от "Атака" Явор Нотев заяви, че с клиента му държат на разпита на всички свидетели и най-вече на разпита на Стефани Дюмортие.

В досъдебното производство ние не бяхме допуснати и не бяхме в състояние да участваме в разпита на всички тези лица, които сега са включени в дългия списък на свидетелите. Те бяха разпитани като свидетели, преди да бъде повдигнато обвинение и ние нямахме статута на защитници. Първоинстационният съд е първата наша възможност да видим очи в очи тези хора, които твърдят по един начин нещата, за разлика от друга група свидетели, и тези техни показания за първи път ще имаме възможност да чуем, непосредствено и да ги проверим с конкретните въпроси, които смятаме и възнамеряваме да им зададем. Това са депутатите от "Атака", които са непосредтвени участници. В този смисъл давам ви и още една тема за размисъл. Волен Сидеров не е бил сам като Левски там, извинявайте, коментира Явор Нотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Нов опит за старт на делото за хулиганство срещу Волен Сидеров

Софийският градски съд ще направи пореден опит да даде ход по същество на делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за хулиганство и посегателство срещу полицай. Обвинителният акт е в съда от април миналата година. Първоначално проблем беше връчването..

публикувано на 23.02.15 в 08:15
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47