Децата с хранително отравяне от Асеновград вече са добре

Университетска болница "Свети Георги" - Пловдив
Снимка: БГНЕС

Вече е добро състоянието на дванайсетте деца от Асеновград, които вчера следобед бяха приети със симптоми на хранително отравяне в инфекциозната клиника на Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, съобщи директорът на клиниката проф. Мариана Стойчева

Децата ще бъдат изписани, след като станат готови резултатите:

Всички са подобрени, изключени са от интравенозното лечение, чакаме да ги изпишем в следващите дни, когато дойдат резултатите. Смятаме, че е хранителна токсикоинфекция, това са по клинични данни. Храната, коя точно е и какво е, не мога да кажа. Микробиологичната диагноза ще бъде решаваща. Доколкото разбрах, не са много доволни от този кетъринг.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47