В НГДЕК още не се решават за оставките

Снимка: Архив

37 учители от Националната гимназия за древни езици и култури, както и директорът й Мариела Папазова са готови да подадат оставки, обяви председателят на КТ "Подкрепа" в училището Искра Бамбалова. Обстановката в гимназията  е усложнена от месеци, заради споровете покрай преместването на гимназията в ремонтираната сграда в квартал "Модерно предградие":
Взехме някои решения, за да можем да предотвратим по-нататък нещата, които ескалират в училище. Обстановката е много трудна за работа. Ако се наложи, ще подадат над 37 човека оставка. Имаме заявки, че ученици също ще напуснат училище. Няма подадени оставки към този момент. Засега не са резолирани от директорката. Тя желае да подаде оставка, но в момента не е депозирала.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47