Преглед на чуждестранния печат

Автор:
Снимка: Мария Пеева

Чеченският лидер Рамзан Кадиров потвърди, че се познава с основен заподозрян за убийството на опозиционния руски политик Борис Немцов, пише Гардиън, позовавайки се на съобщение на чеченския лидер в социалната мрежа Инстаграм. Изданието коментира, че този развой на събитията заплита още повече разследването и повдига повече въпроси вместо отговори. Дейли Телеграф акцентира върху думите на Кадиров, че Дадаев е "дълбоко вярващ човек", който бил разгневен от подкрепата на Немцов за антиислямските карикатури от Шарли ебдо.

Върху предвидено съкращение на бюджета за отбрана на Великобритания акцентира Дейли Телеграф. Според изданието се предвижда орязване на всички разходи с 10%. Това ще доведе и до рекордно нисък брой военнослужещи на Острова от 250 години насам – едва 50 000 редовни войници, допълва вестникът.

Според печата в Гърция правителственият списък за реформи в страната е сходен с предишния, но включва две нови точки: планове за активиране на "фискален съвет", който да осигури спестявания за държавата, както и актуализация на лицензите на хазартните игри и лотариите, за да се увеличат държавните приходи. Вестник Катимерини твърди, че Атина не очаква решение от Еврогрупата на днешната ѝ среща, като изтъква, че кредиторите на страната оказват силен натиск, за да изпратят свои експертни представители под формата на мисия, с което правителството категорично не е съгласно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47