СГС отхвърли искането за временен синдик в КТБ

Софийският градски съд (СГС) отхвърли искането на Фонда за гарантиране на влоговете за назначаването на временен синдик в КТБ.

Мотивите на Фонда са, че заради административния спор за лиценза на КТБ делото за фалита на банката е спряно, а забавянето води до намаляване на стойността на активите й.

Съдията Иво Дачев е отхвърлил искането на Фонда за гарантиране на влоговете, позовавайки се на Закона за банковата несъстоятелност, който не предвижда възможността да бъде назначен синдик, който да надзирава определените от БНБ квестори.

Намерението временен синдик да поеме контрола над обявената във фалит банка беше обявено вчера от премиера Бойко Борисов. От парламентарната трибуна той разкритикува Върховния административен съд, че бави решението си по отнетия лиценз на КТБ и поиска от депутатите да пишат писмо до Висшия съдебен съвет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47