В началото на април започва прием на проекти по мярката за инвестиции в земеделски стопанства

Васил Грудев
Снимка: БГНЕС

На 2-ри април ще започне прием на проекти по мярката за инвестиции в земеделски стопанства от новата Програма за селските райони, съобщи за "Хоризонт" заместник-министърът на земеделието Васил Грудев. Бюджетът за първия прием е 150 милиона евро. Това е една от най-атрактивните мерки в програмата и тя ще бъде отворена преди официалното ѝ одобрение от Брюксел. Грудев обясни кой може да кандидатства по мярката:

В новата програма се дава приоритет на проекти, които са свързани с инвестиции в секторите "Плодове и зеленчуци", "Животновъдство", "Етеричномаслени и медицински култури" и проекти, свързани с биологичното производство, а отделно даваме предимство на кандидати, които са млади фермери, както и инвестиции, свързани с обекти, намиращи се в Северозападна България. Бонус точки ще получават проекти, които ще създадат допълнителни работни места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47