Национален комитет за честване на 130-годишнината от Съединението на България бе учреден в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Национален комитет за честването на 130-годишнината от Съединението на България беше учреден в Пловдив. Почетен председател ще бъде президентът Росен Плевнелиев. БНР и БНТ ще се включат в програмата за отбелязването на годишнината със серия от предавания, посветени на историческата дата.

Национални събития, които да достигнат до повече ученици и студенти ще залегнат в програмата. Зам. кметът на Пловдив Стефан Стоянов заяви, че вече се разработва  съвместно с Математическата гимназия първата онлайн игра за Съединението, която да има мобилно приложение. Подготвя се и историческа изложба, която да се разположи на централната пешеходна улица  и която по-късно да бъде представена и в други градове. През месец юни ще се проведе Национална научна конференция „Съединението на България 130 години по-късно”. Ще бъде организиран и поход, участниците в който ще следват пътя на българската армия от началото на Сръбско-българската война. Събитията ще бъдат над 30, програмата ще се доуточнява на допълнителна среща през април в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47