ГЕРБ и реформаторите ще подкрепят Мустафа Аликанов на балотажа в Сърница

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и Реформаторският блок ще подкрепят на балотажа в Сърница кандидата за кмет от ГЕРБ Мустафа Аликанов. Това обявиха в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на реформаторите Радан Кънев. Аликанов е втори по брой гласове след претендента на ДПС Неби Бозов. Кандидатът на реформаторите Кемал Тинев остана трети на първия кръг на местния вот.

Изборите в община Сърница задават модела на обща подкрепа между реформаторите и ГЕРБ. Всяка партия ще издига собствен кандидат, но при достигане на балотаж от един от тях другият коалиционен партньор ще даде подкрепата си за него, каза Цветан Цветанов.

Действително едни опоненти в предизборната кампания само допреди няколко дни днес те могат да си стиснат ръката пред вас и да покажат, че бъдещето на община Сърница минава със съвместното управление заедно между ГЕРБ и Реформаторския блок, обясни Цветанов.

И разпределението на общинските съветници дава ясен знак за това как ще се формира мнозинството в Сърница, предрече Цветанов.

То ще бъде формирано с четиримата общински съветника на ГЕРБ, с двамата общински съветника на  Реформаторския блок, с 6 срещу 5 и ще можем действително да очертаем перспективата и бъдещето за най-младата община в България, обясни Цветанов.

В неделя на изборите в Сърница се счупи митът за монопола на Движението за права и свободи върху вота на българските мюсюлмани, както и митът за ксенофобския характер на настоящото управление на страната. Община Сърница ще бъде управлявана по силата на това мнозинство в общинския съвет от ГЕРБ и Реформаторския блок съвместно, заяви лидерът на реформаторите Радан Кънев.

Ще се разчита и на 27-те гласа за БСП, които са получени на местния вот в Сърница.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Лютви Местан: Високата избирателна активност е най-важният резултат от изборите в Сърница

Според лидера на ДПС Лютви Местан , високата избирателна активност е най-важният резултат от изборите в Сърница. Кандидатите на ДПС и ГЕРБ ще се явят на балотаж в неделя. Най-важният резултат, който показа, че когато избирателите са реално мотивирани,..

публикувано на 17.03.15 в 17:00

Димитър Димитров: ДПС няма да има мнозинство в Общинския съвет на Сърница

На резултата от изборите в Сърница не може да се гледа като на генерална репетиция за местния вот наесен, но за онези общини, в които ДПС може да постигне резултати между 40 и 50%, получените резултати могат да бъдат интерпретирани като начин на..

публикувано на 16.03.15 в 13:25
Сърница

Сърница не можа да избере кмет на първи тур

Кандидатите на ДПС и ГЕРБ за кметския пост в Сърница отиват на балотаж следващата неделя, потвърдиха от общинската избирателна комисия след вчерашния вот, в който взеха участие 75 на сто от избирателите.  Неби Бозов от ДПС получи 1 415 гласа или 45...

публикувано на 16.03.15 в 09:45

ГЕРБ и ДПС отиват на балотаж в Сърница

Кандидатите на ДПС и ГЕРБ за кметския пост в Сърница отиват на балотаж следващата неделя, потвърдиха от общинската избирателна комисия след вчерашния вот, в който взеха участие 75 на сто от избирателите.  Неби Бозов ДПС получи 1415 гласа или 45,50% от..

публикувано на 16.03.15 в 07:10
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47