Ивелина Василева: Тепърва предстои активното снеготопене

Снимка: БГНЕС

Активното снеготопене ще започне в средата на предстоящата седмица, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. В момента всичко е под контрол, в сряда областните управители ще докладват в Министерството на околната среда дали са изпълнили  мерките за предотвратяване на наводнения. 
Към настоящия момент нямаме сигнали за каквито и да било кризисни ситуации, аварии. Всичко е под контрол и експлоатационните дружества следят състоянието на хидротехническите съоръжения".

253 от общо 268 безстопанствени язовира вече са с изяснена собственост и е ясно кой отговаря за безопасността им, допълни Василева:
Останалите 15 областните управители имат отговорност да ги контролират, тоест няма безстопанствени язовири.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47