Десислава Танева: ОП "Рибарство" ще се управлява от Министерството на земеделието

Десислава Танева
Снимка: БГНЕС

Оперативна програма "Рибарство" ще бъде управлявана от Министерството на земеделието, а не от Агенцията по рибарство, както в предишния програмен период. Това съобщи министър Десислава Танева. Промяната се прави по искане на Европейската комисия. И още, по искане на бранша Агенцията по рибарство ще се премести в Бургас, посочи земеделският министър:

Това е най-естественото. София е на 300 километра от морето в Бургас и на доста повече от морето във Варна. По отношение на управлението на програмата, която в момента, знаете, се пише наново, има създадена дирекция, която ще е управляващ орган на програмата по искане на Комисията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47