Министър Калфин ще открие Европейски форум за социално предприемачество в Пловдив

Снимка: БГНЕС

В Пловдив започва Европейски форум за социално предприемачество, който ще продължи до 29-и март.

Сред участниците са вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и Марко Цуравич от Европейската комисия, ръководител на направление към Главната дирекция „Предприятия и промишленост". Ще бъде открито изложение, на което се представят повече от 100 социални предприятия от над 16 държави.

Акцент ще бъде поставен върху конференцията „Социално предприемачество за растеж и работни места“, а водещи европейски експерти и политици, заедно с бълграските им колеги, ще търсят отговор на въпроса - Какво е постигнала Европа в изграждането на единна социална политика за хората с увреждания?.  Ще бъдат представени добрите европейски практики в заетостта и  здравните грижи, както и възможностите за регионалното и локалното коопериране на структурите от тази система. Участниците в дискусиите ще се запознаят по-конкретно с френския модел за социално предприемачество, както и с испанския опит в образование и обучение на предприемачи чрез студентски кооперации. Изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски ще представи данни за подкрепената заетост  у нас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47