Очаква се днес да продължи работата по укрепването на подкопана дига на входа на общинския център Струмяни

река Марица

Очаква се днес да продължи работата по укрепването на подкопана дига на входа на общинския център Струмяни. Повишените нива на "Струма" и "Места" наводниха земеделски площи по поречието на двете реки.

Заради продължаващите валежи се запазва тенденцията за повишаване на нивата на реките в страната, съобщават от екоминистерството.

За да се намали рискът от наводнения, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева е разпоредила речните корита в цялата страна да бъдат почистени до 15 април.

Поради наводняване на пътното платно между 96- 97 километър от автомагистрала "Марица" скоростта на движение се ограничава до 40 км/ч, съобщиха от Пътната полиция.

Временно е ограничено движението по път Е -79 в рамките на град Кресна, поради тежко ПТП. Обходният маршрут за леки автомобили е регулиран от Пътна полиция през центъра на Кресна и зад сградата на общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47