Комисия в НС прие промени в НПК, които позволяват на главния прокурор да спира финансова операция

Снимка: Ивайло Михайлов

Комисията по правни въпроси прие промените в Наказателно-процесуалния кодекс, с които в изключителни случаи главният прокурор да може да спре за срок до 48 часа финансова операция или сделка с имущество.

Предвижда се органите на досъдебното производство да вземат необходимите мерки за предотвратяване на умишлено престъпление или друго общоопасно действия, както и временно да изземват средствата, с които би могло да се извърши престъплението.

Вносителите посочват, че промените произтичат от необходимостта от създаването на възможност за реакция на органите на досъдебното производство в неотложни случаи при липса на друга възможност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47