Десислава Танева:

Пострадалите от снежното бедствие в Кърджали и Смолян ще получат около 1 млн. лева

Снимка: БГНЕС

Близо 1 млн. лева ще получат стопаните от областите Кърджали и Смолян, пострадали от снежното бедствие в началото на март, съобщи в Кърджали министърът на земеделието Десислава Танева. Срокът за подаване на заявленията е до края на седмицата, каза още тя. 

Танева участва в акция по залесяване в Кърджали по случай Седмицата на гората. Общо 15 хил. декара нови гори ще бъдат засети през тази година в България и това ще е най-мащабното залесяване от десетилетия. Според министъра изминалата зима е нанесла големи поражения на гората, но точният размер на последиците тепърва ще се изяснява. Вече се знае количеството дървесина, което ще бъде добито от пострадалите масиви. Данните обаче няма да се съобщават предварително, за да се избегнат спекулации на пазара. Възстановяването на засегнатата от снежното бедствие гора ще отнеме 60 години, смята още Танева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47