Данъчното споразумение със САЩ предизвика буря в парламента

Снимка: БГНЕС

Със скандал депутатите приеха на първо четене, законопроекта за ратификация на споразумението между България и Съединените щати за подобряване на данъчното законодателство, с което страната ни трябва да предоставя данъчна информация на американските власти.
Със споразумението се изгражда глобална система за автоматичен обмен на информация между данъчните администрации и на участващите държави, както и задължения на всички финансови институции да предоставят информация за всички сметки на американските данъкоплатци и на чуждестранни дружества, които са контролирани от американските данъкоплатци. С това споразумение управляващите искат да скрият сметки на определени хора в американски банки, каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков.
Ако ставаше  въпрос за някакво споразумение с Русия, тука десницата щеше да изпадне в амок. Днеска мълчат, свили се като малки прасенца такива в стените в ъгъла, ослушват се като гугутчици и нищо не казвате, как се отнасяте към това очевидно нереципрочно споразумение, или какво казвате, щом е със САЩ, то е добро споразумение. Съветският клон по-голям приятел на българския слон, нали?
Опозицията се противопостави на предложението на заместник-председателя на парламента Димитър Главчев, ратификацията да мине и на второ четене. След скандала бе решено второто четене на закона да остане за след празниците.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47