САЩ влага 200 млн. долара в създаването на най-бързия компютър в света

Автор:
Снимка: архив

Министерството на енергетиката на САЩ обяви, че ще вложи 200 млн. долара в създаването на най-бързия компютър в света, съобщи ТАСС. Компютърът "Аврора“ ще бъде изработен в национална лаборатория в близост до Чикаго през следващите 4 години и ще бъде от 5 до 7 пъти по-бърз от всички, които действат в момента. Той ще бъде използван за укрепване на националната сигурност, но също и за биологически изследвания и по-добро усвояване на възобновяемите енергийни източници. Изчисленията му ще позволят създаването на по-мощни и ефективни акумулатори и слънчеви батерии.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47