В Габрово се редят на опашка за българско агнешко месо


Пазаруването за Великденската трапеза е в разгара си. При търговците, които продават българско агнешко месо в Габрово, клиентите се редят на опашки.

Опашката в един от централните габровски магазини за месо и риба е за агнешко. Цената е същата като миналата година - между 12.00 и 13.00 лева. Заради закъснялата пролет ястията няма да са овкусени с пресни зелени подправки, а таросът и джодженът ще са от  фризера, казват домакините.

Охладеното агнешко месо в магазините е българско, а замразеното от Чили и Австралия, установили проверяващите от Областната дирекция по безопасност на храните. От началото на тематичните проверки за великденските празници в Габровска област не са установени нарушения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47