Дискусия "Журналистика, пиар, пропаганда. Пожарникари или подпалвачи?" ще се проведе в Журналистическия факултет

Кръгла маса на тема: "Журналистика, пиар, пропаганда. Пожарникари или подпалвачи?" организира Журналистическият факултет на Софийския университет и фондация "Фридрих Еберт".

Имат ли медиите пръст в раздухването на обществени паники? Помагат ли медиите за потушаването на социално напрежение и страхове? Каква е позицията им при междукултурни и междурелигиозни сблъсъци и как медиите изобщо влияят върху общественото мнение? Това са само част от темите, които ще дискутират цял ден днес журналисти, медийни анализатори и университетски преподаватели в една от залите на Факултета по журналистика.

Във фокуса на дебата ще попаднат теми като убийствата в офиса на списание "Шарли ебдо" в Париж, напрежението около Украйна, гръцката криза и споровете у нас по повод заема от 8 млрд. евро.

Изобилието на информация в интернет, троловете, мимикрията на реклами и корпоративни послания като новини, размиването на границата между платено и редакционно съдържание са част от модерните заплахи, които сериозно подкопават доверието в новините, смятат организаторите. Затова и ще се търси отговор на въпроса възможно ли е завръщане към точността и независимостта на информацията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47