Проучване показва "отличниците" и "слабаците" сред министрите

Снимка: БГНЕС

Рейтингът на премиера Бойко Борисов продължава да расте след връщането му във властта. Най-одобряваните министри са Лиляна Павлова и Петър Москов, сочи изследване на агенция „Алфа рисърч“. Висока е оценката и на работата на кабинета в областта на инфраструктурата.

Томислав Дончев, Ивайло Калфин и Румяна Бъчварова се нареждат веднага след Павлова и Москов в класацията на най успешните министри. В дъното на таблицата като най неодобрявани са Тодор Танев, Владислав Горанов и Божидар Лукарски

Като най успешни политики на правителството се оценяват инфраструктурната - 38 процента, културната - 29 на сто и външната - 25, а като най неуспешни - политиката по доходите, следвана от икономическата, социалната и образователната. 

Казусът КТБ  продължава да вълнува общественото мнение и да трупа недоверие към политическата класа. 

Подкрепата за лидерството на Борисов в правителствената коалиция и липсата на управленска алтернатива продължава да имат значима преднина на ГЕРБ пред останалите политически сили. Ако изборите бяха следващата неделя 22,4 процента биха подкрепили ГЕРБ, 10,2 на сто БСП, 7 процента ДПС, 5,8 Реформаторския блок, а 5,7 Патриотичния фронт.

Проучването на "Алфа Рисърч" е проведено в периода 7-12 април.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47